Bel Jonathan Bassie:  06-53105026

Buitenverblijven – Overkappingen

Stelt u voor, het regent maar u kunt toch heerlijk buiten blijven zitten. De overkapping met pannendak is in Vleuten in een tuin geplaatst door JBG. Het is door Jonathan ontworpen en gebouwd.

Tuin Maartensdijk

Deze overkapping is volledig op maat gebouwd. Dakpannen maken het geheel af. Onder de overkapping is meer dan genoeg ruimte voor een grote hoek loungeset.

Werkzaamheden:

  • Ontwerp en werktekening in overleg met klant
  • Organiseren materialen
  • Opbouw
  • Dakbedekking

Buitenkamers voor het personeel

In Amersfoort heeft JBG twee buitenkamers geplaatst zodat het personeel tijdens de fijnere temperaturen heerlijk buiten kan lunchen. De overkappingen hebben een sedemdak gekregen. In de zijkant zitten openingen zodat er geen dichte wanden naast de kantoorramen te zien zijn. In de buitenkamers zijn banken aangebracht. Het plein tussen de twee buitenkamers is bestraat met een mooie tegel.

Lange dubbele schuur met tussenwand

Naast een hoekwoning in Maartensdijk heeft JBG een lange dubbele schuur neergezet. Een stevig model met aan twee kanten een deur en binnen op de helft een scheidingswand. Een bestaande zware buitendeur is geïntegreerd in het ontwerp. Aan de andere kant is een schuurdeur verwerkt. Binnen is elektriciteit aangelegd voor beide ruimtes voor genoeg elektrapunten en de verlichting. Buiten hangen twee lampen die aangaan op beweging. Binnen is de schuur ingericht met een hoge werkbank (met blanke lak afgewerkt en goed schoon te houden), flink wat planken, allerlei haken en ophangborden. De keramiek 60×60 tegels maken de vloer netjes en strak af.

We hebben een schets gemaakt om een goed beeld te geven van onze wensen. Jonathan heeft het aangevuld met allerlei handigheidjes en verbeteringen. We zijn erg blij met het eindresultaat.

Dick

Combinatie overkapping en schuur met ramen

In Bilthoven heeft JBG deze handige combinatie van een overkapping met schuur geplaatst. In het schuurdeel zitten twee ramen. De ramen zijn klapbaar. De zijkant van de overkapping is voor de helft open zodat er een goed uitzicht op de tuin is.

Dak met bitumen en zinken lijst. De dikke palen staan op stenen poeren. Het regenwater wordt hier netjes opgevangen in een oud wijnvat. Deze is omgebouwd tot regenton.

Lunchpaviljoens in Soesterberg

In Soesterberg heeft JBG bij het bedrijf Netcargo twee Lunchpaviljoens geplaatst. De stoeptegelvloer is als eerste compleet gelegd, zodat de twee vierkanten in een hoek van ongeveer 30 graden konden worden ingezaagd. De tegels werden strak aangeduwd door opsluitbanden. In de vierkanten zijn grindmatten gelegd. De palen staan op poeren voor een extra lange levensduur.

Overkapping met schuur combinatie

In Westbroek heeft JBG deze handige combinatie van een overkapping met schuur geplaatst. Het is zo ontworpen dat de palen mooi in de bestaande rondlopende bestrating passen. De mooi verzorgde tuin maakt het geheel af.

Het dak is afgewerkt met een kraalrand en heeft een overstek van ongeveer 20cm. De dikke palen staan op stenen poeren.

Na afloop van de werkzaamheden zorgt JBG ervoor dat het werkgebied weer netjes wordt achtergelaten.